Káva Kenya

kenya
Téměř každý, kdo kdy ochutnal keňskou kávu, se k ní rád vrací. Důvodem je zřejmě skutečnost, že káva z Keni (Republic of Kenya) splňuje vše, co si od šálku dobré kávy slibujeme: je aromatická, v kyselosti a plnosti chuti a vůně vyvážená, a má příjemnou příchuť. Kávovníky zde rostou na tří stech tisících plantáží, které jsou položené ve vysokých nadmořských výškách. Pěstování kávy je velmi důležitým obchodním artiklem a keňská vláda si je toho dobře vědoma. Vytrhávat nebo poškozovat kávovníky je přísně zakázáno. Keňa klade mimořádný důraz na dodržování jakostních standardů při pěstování, zpracování i v obchodu s kávou, protože keňská káva je dodávána jen do vybraných zemí. Plodina je rozdělena do tržních tříd. Nejlepší je PB (peaberry – perlová káva), následují AA plus-plus, AA plus, AB atd. Keňská káva je špičková káva s vinnou chutí, plnotvará, lehce nakyslá, s pikantním odstínem. Patří ke klasickým druhům. Je nejjemnější kávou na východoafrickém trhu. Hodnocení kávy: Tato káva je plné, velmi intenzivní chuti, které dominuje příjemná kyselost. Výrazné aroma s inklinací k ovoci.

About

View all posts by

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *