Příprava kávy

Každý milovník kávy by měl vědět o historii a přípravě svého oblíbeného nápoje co nejvíce. Pití kávy je totiž obřad! Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů. Nenechte se ochudit o rituální aspekt vaření kávy a snažte se i Vy pro svoji zálibu vyšetřit alespoň chvilku času.

Základní pravidla při podávání kávy

  • K přípravě nápoje používáme vždy čerstvě upraženou kávu, umletou těsně před spařením.
  • Šálky na kávu (většinou o obsahu 50 ml – 100 ml) podáváme s podšálkem ve stejném designu s přiměřenou velikostí lžičky.
  • Kávu je přípustné podávat i jen do poloviny šálku, který by měl bát předehřátý.
  • Ke kávě podáváme 1 dl sklenku neperlivé vody o pokojové teplotě.
  • Připravenou kávu pijeme ihned a nikdy ji znovu neohříváme.

About

View all posts by

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *