Každý milovník kávy by měl vědět o historii a přípravě svého oblíbeného nápoje co nejvíce. Pití kávy je totiž obřad! Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů. Nenechte se ochudit o rituální aspekt vaření kávy a snažte se i Vy pro svoji zálibu vyšetřit alespoň chvilku času.
Základní pravidla při podávání kávy
- K přípravě nápoje používáme vždy čerstvě upraženou kávu, umletou těsně před spařením.
- Šálky na kávu (většinou o obsahu 50 ml – 100 ml) podáváme s podšálkem ve stejném designu s přiměřenou velikostí lžičky.
- Kávu je přípustné podávat i jen do poloviny šálku, který by měl bát předehřátý.
- Ke kávě podáváme 1 dl sklenku neperlivé vody o pokojové teplotě.
- Připravenou kávu pijeme ihned a nikdy ji znovu neohříváme.