Kostarická káva se vyznačuje špičkovou kvalitou. Všechny druhy kávy, které neodpovídají vysokým kvalitativním nárokům, se označují modrou potravinářskou barvou a prodávají se domácímu obyvatelstvu Kostarická Tarazzu je podle názoru, panujícího v zemi, nejlepší kávou na světě, protože se vyznačuje jemnou, nenapodobitelnou chutí a skvělou vůní. Kostarika, se svou úrodnou, dobře propustnou půdou vulkanického původu, byla první středoamerickou zemí, kde se začala ve velkém pěstovat káva a banány. Káva se pěstuje na Centrální planině nedaleko San José, hlavního města Kostariky. Produkována je pouze odrůda arabika v nadmořských výškách nad 1500 m. Vyšší poloha je spojena s mnohými problémy, ale jen díky ní lze vypěstovat kvalitní kávu, která se rozvíjí do opravdové chuťové plnosti. Pěstovaná káva má jemnou, hedvábnou a přitom bohatou, jemně kyselou chuť s robustním vzhledem. Vysoká vzdělanost, hudba a umění kostarických plantážníků se odráží i v pěstování kávy. Nemůže se Vám tedy stát, že koupíte špatnou kostarickou kávu. Hodnocení kávy: Chuť je hedvábná s výraznou kyselosti.