Káva Etiopie

Pravlast kávy - Etiopie

Etiopie je pravlastí kávy arabika. Náhorní plošina jižně od jezera Tana skýtá ideální klimatické podmínky právě pro pěstování Arabicy. Hodnocení kávy: Tato káva je plné, jemně kořeněné chuti. V pozadí se objevuje mírná kyselost. Silné, pro Etiopii charakteristické aroma. Pravlastí arabiky je Etiopie (Ityop’iya Federalawi Demokrasiyawi Ripeblik) a káva je vlastně pojmenována podle etiopské provincie Kaffa. Volně rostoucí plané kávovníky dodnes poskytují kávu s vinným aroma a výraznou, bohatou chutí. V dnešní době je Etiope důležitou pěstitelskou zemí a nejvýznamnějším vývozcem arabiky mezi africkými zeměmi. Etiopské jakostní kávy mají nezaměnitelnou chuť a patří mezi nejlepší na světě. Kávovníky zde rostou planě v hájích i jako solitéry, na malých rodinných farmách a samozřejmě na velkých plantážích. Etiopská Mokka má kořenité, výrazné aroma a silnou čokoládovou plnost. Harar Longberry má znamenité aroma a lehkou příchuť černého rybízu. Etiopie produkuje především kávu arabika z divoce rostoucích kávovníků, zejména v provinciích Djimmah, Sidamo, Lekemti a Salo.

About

View all posts by

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *